De perfecte leerreiniging en verzorging voor uw auto

Glad leer is een nobel materiaal dat in verschillende varianten en kleuren kan worden gebruikt en geeft elk voertuiginterieur een hoogwaardige sfeer. Regelmatige reiniging en verzorging is aan te bevelen zodat het lang zo blijft en de leren stoelen hun oorspronkelijke soepelheid behouden. Hier laten we u zien hoe u kunt zien dat uw stoelhoezen een behandeling nodig hebben, hoe u stap voor stap te werk gaat en welke tips en trucs daarbij kunnen helpen. Ook beantwoorden we de meest gestelde vragen over leer.

Wanneer wordt aangeraden stoelen van glad leer te reinigen en te onderhouden?

De intensiteit en frequentie van het reinigen is afhankelijk van de mate van gebruik en de kleur van het leer. Lichtgekleurd leer, waarop snel gebruikssporen en vlekken te zien zijn, dient vaker te worden verzorgd dan donker leer. Hier wordt aanbevolen om de drie tot vier maanden schoon te maken. Bij donker leer daarentegen is het voldoende om het eerst een of twee keer per jaar schoon te maken en daarna te onderhouden.

Hoe meer omgevingsinvloeden leren stoelen worden blootgesteld, hoe sneller ze er vettig en glanzend uitzien. De natuurlijke vetlaag van de huid, handcrème en verkleuring van stoffen zoals jeans spelen hierbij een grote rol. Daarom raden we aan om vaker te reinigen als het materiaal vaker wordt gebruikt. Er moet bijzondere aandacht worden besteed aan zwaarbelaste delen van de stoelen. Zo verslijten de zijsteunen bij het in- en uitstappen veel sneller dan de stoelbekleding zelf. Ook speelt het een rol of uw auto nu in de garage staat of onder een carport, of dat deze wordt blootgesteld aan direct zonlicht en warmte. Door de hitte kan het leer uitdrogen, krimpen en zijn elasticiteit verliezen. Zodra u merkt dat het leer zijn soepelheid verliest, dient u het grondig te reinigen en te verzorgen.

Wees voorzichtig bij het gebruik van water in direct zonlicht

Over het algemeen dient water alleen zeer voorzichtig te worden gebruikt bij het reinigen van leer. Als de zon direct op het behandelde gebied schijnt en het bevochtigde leer droogt, kan dit leiden tot zeer lelijke vervormingen van het materiaal die niet meer te corrigeren zijn. Om deze reden moet vochtig leer altijd langzaam en zonder extra hulpmiddelen drogen.

Reiniging en onderhoud in slechts 3 stappen

Stap 1: Voorbereiding

  • Zuig de zittingen grondig af en verwijder grof vuil
  • Bedek van tevoren aangrenzende onderdelen die geen leer bevatten en die in contact kunnen komen met het product

Stap 2: Reiniging

Voordat u begint met reinigen, raden wij u aan de reiniger op een onopvallende plek te testen op kleurechtheid en slijtvastheid van het leer. Dit kan lelijke vlekken helpen voorkomen.

Stap 3: Onderhoud